JADŁOSPIS – LISTOPAD 2016

 

Czwartek, 03.11.2016

Obiad: Rosół

Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem

 

Piątek, 04.11.2016

Obiad: Krupnik z kaszą pęczak

Paluszki z mintaja, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty

  

Poniedziałek, 07.11. 2016

Obiad: Pomidorowa z makaronem

Wieprzowina duszona w jarzynach z sosem sojowym, kopytka, surówka z buraczków na zimno

 

Wtorek, 08.11.2016

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami zabielany

Kotlet mielony drobiowy, ziemniaki z koperkiem, mizeria

 

Środa, 09.11.2016

Obiad:Krem z dyni z imbirem

Nugetsy z piersi kurczaka, ziemniaki pieczone w talarkach, fasolka szparagowa

  

Czwartek,  10.11.2016

Obiad: Szczawiowa z ziemniakami i jajkiem

Kluski leniwe z masłem, surówka z marchewki i jabłka skropiona sokiem z cytryny

 

Piątek, 11.11.2016 WOLNE

 

Poniedziałek, 14. 11.2016

Obiad: Pomidorowa z makaronem

Strogonow z indyka, kluski francuskie,surówka z czerwonej i białej kapusty

 

Wtorek, 15.11.2016

Obiad:   Kalafiorowa

Pierogi z białym serem i jogurtem naturalnym

 

Środa, 16.11.2016

Obiad:   Ogórkowa

 Sztuka mięsa w sosie lekko chrzanowym, kasza pęczak, gulasz z warzyw

 

Czwartek, 17.11.2016

Obiad: Rosół

Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, mix warzyw

 

Piątek, 18.11.2016

Obiad: Krupnik

Naleśniki z białym serem i jogurtem

   

Poniedziałek , 21.1.2016

Obiad: Pomidorowa

Makaron świderki z kuleczkami mięsnymi z sosem koperkowym, kalafior z masełkiem ziołowym

 

 Wtorek, 22.11.2016

Obiad: Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami

Nugetsy z piersi kurczaka, ryż jaśminowy, fasolka szparagowa zielona i żółta z masełkiem czosnkowym

 

Środa, 23.11.2016

Obiad:Barszcz czerwony zabielany

Naleśniki z dżemem truskawkowym niskosłodzonym

 

Czwartek, 24.11.2016

Obiad: Zupa jarzynowa

Eskalopki z indyka  w sosie własnym, makaron rurki, ogórek kiszony

 

Piątek, 25.11. 2016

Obiad: Szczawiowa z ziemniakami i jajkiem

Pierogi z białym serem i jogurtem naturalnym

 

 

Poniedziałek , 28.11.2016

Obiad:  Zacierkowa

Kotlet mielony z piersi kurczaka, ziemniaki puree; marchewka gotowana

 

Wtorek, 29.11.2016

Obiad: Fasolowa

Gulasz z szynki wieprzowej, kluski śląskie, brokuł gotowany

 

Środa, 30.11.2016

Obiad:  Kalafiorowa

Filet z miruny, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty

Kalendarz

Kalendarz roku szkolnego

Pn Wt Śr Cz Pt So N
5
6
7
8
11
12
13
14
15
18
19
20
21
22
25
26
27
28
29
Scroll to top